RECRUITMENT

1/3
“Geen vacatures
maar avonturen.”

Onze werkwijze 

- het onderscheidend vermogen

De markt gaat snel, veranderingen nog sneller en talent is schaars. Toch is het belangrijk ondanks dit hoge tempo, om gedegen keuzes te maken en de juiste getalenteerde mensen te vinden voor uw organisatie.

 

Wat is onze werkwijze?

Uitgangspunt is voor ons altijd een goede, zorgvuldige analyse van de functie en omgeving waarin iemand in komt te werken. We onderzoeken de problematieken & krachtenvelden en we staan stil bij de cultuur van het bedrijf. We doen dit door meerdere mensen in de directe werkomgeving waar de te plaatsen kandidaat komt te werken uitgebreid te interviewen. De inzichten die we hierdoor krijgen vormen de fundering van de werving -en selectie procedure.

 

Wanneer het beeld van de functie duidelijk is en we samen hier overeenstemming over hebben, kunnen we scherp & gedegen zoeken, dit bepaald voor 80% het succes van de samenwerking en uiteindelijke invulling.

 

De volgende stap is, de kandidaat zoeken. We doen dit op 4 manieren;

 

  • Eigen netwerk

  • Internet-search

  • Advertentie campagne

  • Zoeken met scouts

 

Eigen netwerk

Door onze jarenlange ervaring hebben we een uitgebreid netwerk in de sierteelt en AGF (Nationale en internationale productie, handel ) de retail en retail toeleveranciers. Ons netwerk bestrijkt alle niveaus van aankomend talent tot directie niveau.

 

Over internet search

Bij de internet search maken we gebruik van van alle social media en waar mogelijk van algoritmes die ons ondersteunen bij lokaliseren van potentiële kandidaten.

Over de advertentie campagne

De advertentie campagne wordt in samenspraak met opdrachtgever op maat samengesteld. Effectiviteit per geïnvesteerde euro is hierbij het uitgangspunt.

 

Over de scouts

We maken gebruik van scouts die in het werkveld zitten. Deze door de wol geverfde professionals attenderen ons op mogelijk talent en helpen ons bij het zoeken en vinden van de juiste kandidaat. In deze tijd van schaarste is dit een onmisbaar instrument bij het succesvol invullen van een vacature.

 

Eenmaal één of enkele kandidaten gevonden dan volgt de selectie procedure. Deze bestaat uit een uitgebreid interview, een assessment en het inwinnen van referenties.

Over het assessment

Met het assessment onderzoeken we de (verborgen) talenten, competenties, de communicatiestijl en het karakter-profiel van de kandidaat. Indien gewenst kan ook de intelligentie van de kandidaat worden gemeten. Dit onderzoek is een belangrijk onderdeel bij het verkrijgen van inzicht in het ( succesvol ) functioneren van de kandidaat.

Indien geschikt worden 1 of meerdere kandidaten bij u geïntroduceerd. Een belangrijk van onze dienstverlening is de nazorg in het jaar na de plaatsing. We houden vinger aan de pols en indien gewenst zorgen we nog voor een stukje begeleiding.

Matched dit met uw verwachtingen? Neem dan contact met ons op, we schakelen snel. 

  • Gray LinkedIn Icon

Your search ends here

Kaarschotsestraat 18

4891SE Rijsbergen (Breda)

keycompany@mail.com

Kvk 69300135

NL47INGB0006625923

Chris 06 53 1374 40 - Els 06 45 8664 59
          keycompany@mail.com